Metaalcenter Driessen

Metaalbedrijf MC Driessen overgenomen door Investeringsmaatschappij Ondernemend Kapitaal.

6 september 2022 – Ondernemend Kapitaal heeft recentelijk een meerderheidsbelang verworven in Metaalcenter Driessen B.V., een gerenommeerd plaat- en buismateriaalbewerkingsbedrijf uit Weert. Beide partijen hebben dit vandaag bekendgemaakt. Ondernemend Kapitaal en MC Driessen zullen samen gaan optrekken om de positie van Metaalcenter Driessen met name binnen Nederland verder te versterken en versneld uit te bouwen.

Metaalcenter Driessen is een metaalbewerker, gespecialiseerd enkel stuks, kleine series plaatwerk en licht constructiewerk. De voornaamste activiteiten van het bedrijf betreffen het lasersnijden van verschillende soorten materialen, waaronder staal, RVS en Aluminium voor zowel plaatwerk als buizen en kokers. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een verregaande graad van procesautomatisering doorgevoerd, waardoor zij zich zowel op kwaliteit als leverbetrouwbaarheid nadrukkelijk onderscheiden en zelfs meerdere Awards heeft binnen weten te slepen.

Metaal Center Driessen was al enige tijd op zoek naar een partner, die zowel markttechnisch als organisatorisch een extra dimensie aan dit sterk groeiende bedrijf zou kunnen toevoegen. Voormalig eigenaar Antal Driessen blijft binnen de onderneming actief en zal zich volledig kunnen concentreren op productontwikkeling en -innovatie, belangrijke onderscheidende competenties van Metaalcenter Driessen.

Stefan van Strien, Ondernemend Kapitaal investeerder en een van de twee nieuwe bestuurders binnen Metaalcenter Driessen:  ‘Als Ondernemend Kapitaal zijn we altijd op zoek naar bedrijven die we niet alleen financieel, maar ook met onze eigen kennis en kunde verder kunnen brengen. Metaalcenter Driessen is een fantastisch bedrijf met naast geweldige producten en klanten ook zeer betrokken medewerkers. Met onze kennis en mogelijkheden op het gebied van het opzetten van robuuste ondernemingen verwachten we de groei van Metaalcenter Driessen verder te accelereren. We kijken er naar uit om samen met het personeel de onderneming verder uit te bouwen ‘.

Ondernemend Kapitaal is in dit proces begeleid door haar vaste Corporate Finance partner Match Plan uit Den Haag.

Meer informatie over Metaalcenter Driessen is te vinden op  www.mcdriessen.nl.